Inspiratie, interieur

‘Verder kijken dan je meubel donkerbruin is..’

‘Hoe zie jij dat toch’, is een opmerking die ik vaak krijg als ik een oud meubeltje geverfd of opgeknapt heb. Ik ben van mening dat iedereen dit kan, maar je moet er natuurlijk wel even wat tijd in willen steken en verder kijken dan je meubel donkerbruin is…

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een nieuw wijnrek. Niet omdat ik die nodig had, er stond namelijk gewoon eentje in de woonkamer. Meer omdat ik snel op dingen uitgekeken raak, dat houdt me van de straat. Al zijn de meningen daar nog wel eens over verdeeld.. Dus ik ging op zoek naar een nieuw wijnrek. Zoals iedereen inmiddels weet kom ik vrij regelmatig bij de kringloop en meer hoeft daar niet over gezegd te worden. Ik lees het namelijk allemaal wel weer terug in het gedicht van Sinterklaas. Natuurlijk kan ik me ook verschuilen achter het principe dat het heel duurzaam is om spullen tweedehands te kopen in plaats van nieuw 🙂 Een kringloop waar ik regelmatig kom is de Lichtpunt Loods in Kollumerzwaag. Deze kringloop is maar 10 minuutjes rijden van ons huis en dat maakt mij een gelukkig mens. Er staan hier ontiegelijk veel spullen te koop op zo’n 4000 vierkante meter. Elke week komt er veel nieuw spul binnen, wat het ook leuk maakt om regelmatig even een kijkje te nemen.

Anyway, daar tikte ik een tijdje geleden een donkerbruin houten wijnrek voor nog geen €4,- op de kop. Op het wijnrek zit een blad, zodat je hem ook als bijzettafeltje kunt gebruiken. Bij de bouwmarkt kocht ik vervolgens een crème witte krijtverf. Ik houd niet zo van glanzend, daarom de keuze voor mat. Maar alles is mogelijk natuurlijk, zolang je maar kiest voor verf die je zelf mooi vindt! Na een keer schuren en schoonmaken, ben ik begonnen met een laagje witte grondverf. Wanneer je een donker meubel in een lichtere kleur wilt verven, is het handig om eerst een laag witte grondverf aan te brengen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om hem in een lichte kleur te krijgen. Na deze eerste laag grondverf heb ik het meubel licht opgeschuurd en schoon gemaakt en vervolgens twee keer geverfd met de krijtverf.

Et voilà!

 

Maar niet alleen bij de kringloop kom ik mooie oude spullen tegen. Ik ben ook eens iets moois tegengekomen bij de ouders van een vriendin thuis. In de garage stond een grote oude rotanstoel, waar de kussens ook helemaal van versleten waren. Brutaal als ik soms ben, vroeg ik wat de bedoeling was met die stoel. Deze stond klaar om naar het stort gebracht te worden, was het antwoord.

Gelukkig kan ik dan de reddende engel spelen en ik heb het mooie ding mee naar huis genomen. Vriendlief was zoals altijd ook erg enthousiast over mijn nieuwe aanwinst. Deze stoel heb ik geverfd met gewone 9010 verf, net geen wit dus. De kussens heb ik nieuwe bekleding voor gezocht en met behulp van een paar naailessen zelf gemaakt. Uiteindelijk heeft het weinig tijd en moeite gekost om deze stoel op te knappen en hebben we hier alweer een hele tijd plezier van. De bovenste foto laat zien hoe deze stoel nu een pronkstukje in onze woonkamer is geworden. Kort samengevat: Niet schrikken van oude spullen, juist gaan denken wat je er allemaal wel niet mee zou kunnen gaan doen..

 

 

Voor en na!