Decoratietakken, Greenhouse, Inspiratie, Interieurinspiratie, Interieurstyling, Neptakken, Woondecoratie, Wooninspiratie

Echt nep is niet lelijk

Ik kijk eens om me heen in onze woonkamer en bedenk me dat ik vrij regelmatig gebruik maak van nep takken. Takken die je één keer aanschaft, geen water en andere aandacht hoeft te geven en vervolgens je altijd trouw blijven. Ideaal toch?

Maar de meningen zijn hierover verdeeld merk ik, regelmatig hoor ik ‘ik wil geen nep in huis’. Zonde, want als je een beetje meer uitgeeft voor een echte mooie tak kun je hier lang plezier van hebben. Ik koop dan ook geen takken voor een paar euro, hoewel dat natuurlijk altijd verleidelijk is. De duurdere varianten in de woonwinkels zijn meestal de mooiste. Doordat ze soms bijna niet van echt te onderscheiden zijn, raak je er ook niet snel op uitgekeken.

Het ideale aan deze takken is dat ik altijd iets heb om in een grote vaas te zetten. Als je dan een mooie sierlijke tak erin zet maak het het plaatje nét even af. Bij verschillende tuincentrums en woonwinkels heb je keuze uit heel veel decoratietakken. Ik laat je in deze blog mee kijken welke decoratietakken in onze woonkamer te vinden zijn.

 
Hierboven heb ik een bosje groen plastic aan de trolley geplakt, waardoor het mooi bij de trolley langs naar beneden valt. Maar dit bosje zou je ook in een vaas neer kunnen zetten. Meerdere malen heb ik gehoord ‘wat een mooie plant’, dus het is een ‘echte’ nepper!

  
Toen ik bovenstaande vaas had gekocht, kwam ik er al gauw achter dat er bijna geen verse bloemen zijn die mooi in zo’n vaas staan. Gelukkig vond ik deze tak, eentje met licht groen/grijze blaadjes die heel mooi naar beneden valt. Hij past perfect bij de vaas en samen zijn ze een prachtig setje – al zeg ik het zelf 🙂

En reken nou eens mee, als een decoratie tak bijvoorbeeld 15 euro kost en je hebt er sowieso een jaar plezier van. Dat kost je dan nog geen 0,29 eurocent per week. Dat is wel even wat anders dan elke week verse bloemen kopen! Ik ben niet altijd van het een of het ander, de ene week trakteer ik mezelf op een vers bosje bloemen en de andere week zet ik mijn mooie decoratietakken weer in de vensterbank. Zo blijft het kopen van verse bloemen ook echt een traktatie en niet een simpele herhaling van wat je elke week doet. De takken leg ik zo nu en dan even weg en dan haal ik ze weer tevoorschijn, op deze manier kun je er nog langer plezier van hebben. En, genoeg gefaked?