Inspiratie, Interieurinspiratie, Interieurstyling, tipje, Wonen, Woondecoratie, Wooninspiratie

Focus op flamingo’s

Ik lees in veel interieurtijdschriften dat de woonkamer in een huis een centraal punt nodig heeft. Wanneer je begint met inrichten en decoreren van een woonkamer is het belangrijk een centraal punt te kiezen, dus: waar moet de aandacht op gevestigd worden? Nu ben ik daar in het begin niet bewust serieus mee bezig geweest, maar ik weet wel dat ik altijd heb gezegd dat de woonkamer een plek moet zijn waar je thuis komt, op de bank neer ploft en even niks meer ‘moet’. Nu, drie jaar later, zie ik dit gelukkig nog steeds terug in onze woonkamer. De focus ligt bij ons dus onder andere op de bank, de plek om te relaxen. En laten daar nu net een paar flamingo’s neergeploft zijn.

 

 

Deze woonkamer heeft een L vorm, waar in het korte streepje onze bank staat en in het lange streepje van de L vorm de eettafel. De hoekbank is een grote zachte bank in de kleur taupe. De soort stof en de kleur geven de bank een landelijke uitstraling, maar door de grootte is hij ook een tikkeltje robuust. Deze hoekbank met vloerkleed en salontafel creëren samen het ‘zitgedeelte’ en dit is ons centrale punt in de woonkamer. Wanneer je binnenkomt valt je oog meteen op deze grote bank, hij is zeer aanwezig in de ruimte en trekt de aandacht. Hierdoor krijg je zin om je schoenen uit te trekken en neer te ploffen. Hoewel de tv ook in deze hoek staat, staat deze ver genoeg weg van de zithoek waardoor deze niet betrokken is bij het centrale punt. Gelukkig maar, want ik vind de TV een ontzettend lelijk ding (sorry vriendlief).

In de afgelopen jaren is onze bank qua styling al een paar keer veranderd, ook de afgelopen weken weer. Daarom laat ik jullie in drie fasen zien wat accessoires met de uitstraling van een bank kunnen doen.

 

Fase 1

Omdat onze hoekbank dus een groot gedeelte van het centrale punt is, heb ik bewust gekozen om dit zo warm mogelijk te stylen. De bank moet je uitnodigen om te komen zitten en het liefst misschien ook wel te komen hangen/liggen. Hierboven zie je de bank in fase 1, zonder accessoires. Dit is de bank zoals we hem gekocht hebben. Op deze manier ziet hij er kaal uit en mis ik de uitnodiging om lekker neer te ploffen.

 

Fase 2

In de tweede fase leg ik verschillende kussens en een plaid neer, om te laten zien wat voor effect dit geeft. Ik heb bewust voor de kleurtinten bruin/oudroze gekozen, omdat dit warme kleuren zijn en dus ook helpen aan de warme uitstraling. Hiernaast is het ook een bewuste keuze geweest om verschillende kussens te gebruiken, zodat het er niet te ‘gemaakt’ uit ziet met bijvoorbeeld zes dezelfde kussens. Een beetje spelen met verschillende prints en kleuren kan altijd, zolang het maar een passend geheel blijft.

 

Fase 3

In de derde fase is mijn nieuwste aanwinst te bewonderen, drie nieuwe kussenhoezen met print. Ik was al een tijdje op zoek naar nieuwe kussens, omdat ik ‘iets gaafs’ miste in de styling bij onze bank. Ik was op zoek naar iets wat opvalt en een beetje een ‘wow’ effect geeft. Maar tegelijkertijd moest het ook passen bij de huidige kussens en plaids en natuurlijk de rest van de woonkamer. De stof van de nieuwe kussens heb ik bij een woonwinkel uitgezocht en doordat deze hoezen uit de stof gemaakt zijn, zijn ze alle drie verschillend. De flamingo komt wel terug op elk kussen en hierdoor is er een match met de andere roze kussens. Door de grote aanwezigheid van planten in onze woonkamer zijn deze kussens een goede aanvulling op de ‘botanische’ sfeer. Nu mist er alleen nog een welkomstbordje: ‘Welcome to the jungle!’

 

See you later flamingo