Inspiratie, Interieurinspiratie, Woondecoratie

Heb jij mijn piek gezien?

Het is kerst! Nou, bijna dan.. Waar voorheen eerst de Sint het land uit moest zijn voordat de kerstboom naar binnen mocht, heb ik het idee dat we allemaal steeds een beetje eerder met kerst beginnen. Dat geeft niet, het is ontzettend gezellig dus laten we vooral zolang mogelijk in dit sfeertje blijven hangen.

Ik heb een tijdje nagedacht over wat nou leuk zou zijn om over te schrijven voor de kerst. Ik zie vanalles voorbij komen, tips om de boom te versieren, welke kerstballen zijn hip en ga zo maar door. Steeds denk ik: ‘Moah, doet me niet zoveel’. Toen bedacht ik me dat ik vorig jaar een blog las van www.zilverblauw.nl, zij deelde hier een ‘Do it yourself’ idee voor de kerst. Ik heb deze ook uitgeprobeerd en aangezien er veel positieve reacties op kwamen leek het me leuk om dit ook met jullie te delen.

What do we need? We hebben een paar attributen nodig, namelijk:

  1. Een stolp, hoe groter hoe beter. Die van mij komt bij een tuincentrum vandaan, maar ze zijn overal te vinden
  2. Pieken, ik heb (natuurlijk) een paar bij de kringloop gekocht voor nog geen euro.
  3. Kleine kerstverlichting, ik heb dit setje bij de Hema gekocht. Koperen draad met sterretjes ertussen.
  4. Dubbelzijdig tape, of mocht je andere ideeën hierover hebben, dan kan dat vast ook.


En nu?

Ten eerste moet de stolp mooi schoon zijn, daardoor krijg het mooiste effect. Je plakt nu dubbelzijdig tape (of iets anders) op de onderkant van de stolp. Het idee is dat hier de pieken op komen te staan, dus zorg ervoor dat je iets gebruikt waar de pieken aan vast blijven plakken. Plak nu vervolgens de pieken op de stukje tape en zorg ervoor dat ze een beetje uit elkaar staan.


Op deze manier heb je al een hele leuke kerstdecoratie gemaakt. Maar je kunt hem nog leuker maken!

Verdeel de kleine kerstlichtjes voorzichtig om en door de pieken heen. Mijn kerstverlichting heeft koperdraad, dat blijft wel een beetje ‘staan’ waardoor het niet allemaal plat ligt onder de stolp.

 

Nu hoef je alleen nog maar voorzichtig de bovenkant van de stolp hierover heen te zetten en op een mooie plek neer te zetten. Je krijgt gegarandeerd complimentjes! Hieronder het eindresultaat bij mij thuis.