Autoreis West Amerika, Reisblog, Reisinspiratie, Reistips, Reizen, Roadtrip, Route66, West Amerika

Het grote geweldige Amerika

Oef, de realiteit is alweer een tijdje geleden terug begonnen. Ik merk dat er veel interesse is in de reis die we hebben gemaakt door West Amerika. Daarom bij deze een blogje, over het grote geweldige West Amerika.

Wanneer je aan het dromen bent over hoe je je reis gaat invullen, bedenk dan dat alles groot is Amerika. De nationale parken zijn groot, de cola die je bestelt is groot en de afstanden die je gaat afleggen zijn ook groot. Je ziet heel veel campers rijden, wat natuurlijk een mooie manier is om rond te reizen. Dit betekent wel dat je gebonden bent aan kampeergrond (die is er voldoende) en dat je minder snel kunt dan met de auto. Omdat wij een redelijke lijst hadden met dingen die we graag wilden zien, hebben we gekozen voor de auto. Uiteindelijk hebben we in drie weken tijd bijna 6000 kilometer afgelegd, met andere woorden: dit was de juiste keuze voor ons.

Bedenk je wel dat wanneer je met een camper reist, je gemakkelijker even thee/koffie kunt zetten en in de avond zelf kunt koken. Je hebt je ‘huisje’ altijd bij je, dat lijkt mij echt een voordeel van het reizen met de camper. Wanneer wij iets wilden eten of drinken moesten we altijd ergens stoppen om iets te kopen. En dat maakt de reis uiteindelijk ook weer duurder.

First of all: Wij hebben een (wegen)kaart gekocht van het gebied waar we heen gingen. Vervolgens hebben we de de dingen opgeschreven die we beslist wilden zien. Dit waren bijvoorbeeld: Yosemite, Grand Canyon en San Fransisco. Ik ben er dus achtergekomen dat je op Pinterest ook ontzettend veel voorbeeldroutes kunt vinden van reisroutes. Je kunt ook veel ervaringsverhalen vinden, waardoor je niet alles hoeft uit te zoeken. Er zijn heel veel mensen die dezelfde soort reis hebben gemaakt, dus je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Mocht je graag wielen opnieuw uitvinden, ga dan vooral zelf aan de slag zonder research te doen.

Als je weet waar je heen wilt, zoek dan ook van te voren uit wát je daar wilt gaan doen. Het is zonde als je zonder voorbereiding naar een nationaal park gaat. Deze parken zijn allemaal zooo groot dat je er ook gerust meerdere dagen – misschien zelfs wel een week door zou kunnen brengen. Wij zijn bijvoorbeeld achteraf blij, dat we van te voren hadden uitgezocht dat we de Moro Rock Trail (zie laatste foto) wilden doen. Als we dit niet van te voren hadden uitgezocht, hadden we deze bijzonder mooie plek gemist. Natuurlijk kun je niet ALLES bekijken, tenzij je ALLE tijd van de wereld hebt. Bedenk dus van te voren wat je precies wilt gaan doen, want remember: your time is precious.

Dan iets anders, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn vooroordeel over Amerikanen was niet heel positief. Hierdoor was ik des te nieuwsgieriger naar de mensen, de Amerikaan. Het was dan ook een bewuste keuze om de meeste overnachtingen in airbnb’s door te brengen en dat is ons heel goed bevallen. Op een gegeven moment zaten we op een avond bij Bill en Sally aan tafel, een gepensioneerd stel wat redelijk conservatief was en ook uitlegden waarom ze op Trump hadden gestemd. Uiteindelijk zei Bill: ‘Nicky, you wanna see my gun?’ Waarop ik automatisch nee ging schudden. Maar Bill was al onderweg. En terwijl Nicky rustig het geweer van deze man ging bestuderen zat ik de hele situatie te bekijken en vroeg ik me af hoe we hier zo in waren beland.

Laatste tips en trucs voor een rondreis door West Amerika

  • Denk nog even na over het krediet wat je op de creditcard hebt staan, er staat meestal een maximum op (hadden wij niet gedaan #oeps)
  • Bijzondere plekken zijn vaak druk bezocht, als je vroeg in de ochtend of later op de middag gaat is de kans groter dat het rustiger is
  • De Amerikanen die wij hebben ontmoet waren ontzettend geïnteresseerd en vriendelijk (behalve de douane), overnacht eens in een airbnb en leer de lokale bevolking een beetje kennen (is ook oprecht leuker in plaats van een hotel tussen de Chinezen)
  • Als je net zoals ons van plan bent veel kilometers te maken: wees niet bang om te investeren in een comfortabele auto

Oja en laatste tip: waag een gokje in Vegas en win de hoofdprijs!

 

Moro Rock Trail