Bakkeveen, Ontspullen, Rommelmarkt, Rommelmarkt Friesland, Rommelmarkt tips, Tweedehands, Verkopen

Meuk is leuk

Uiteindelijk hebben we (bijna) allemaal teveel spullen, toch? Trek eens een lade of een kastje open en er ligt altijd wel íets in, wat je misschien al een jaar niet meer hebt gebruikt – en dus ook niet mist. Steeds meer mensen gaan kritischer kijken naar de spullen die ze bezitten, er heerst een soort ‘minimalisme hype’ op social media. Je kunt ervoor kiezen om spullen weg te geven, te ruilen, of te verkopen. Hoewel ik over alle drie opties wel iets kan zeggen, vind ik de laatste toch echt het leukst. In deze blog neem ik je mee naar de wondere wereld van de rommelmarkt en geef ik ook tips waarmee je zelf kunt gaan onderhandelen.

Elke eerste zaterdag van de maand is er een (hele grote) rommelmarkt in Bakkeveen. Voor meer informatie over deze specifieke rommelmarkt, kijk eens op: https://www.bakkeveen.nl/zien-doen/vlooienmarkten/ Al een aantal keren ben ik naar deze markt geweest om spullen en kleding te verkopen. De laatste opbrengst zat rond de €140,-, dus het loont zeker om eens te kijken wat er allemaal bij jou op zolder staat stof op te vangen. Ga er maar vanuit dat de mensen naar de rommelmarkt komen om iets te kopen voor 1 of 2 euro. Keep this in mind, wanneer je gaat bedenken welke spullen je mee neemt om te verkopen. 

               

De meeste verkopers arriveren tussen 6 en 8 uur in de ochtend in Bakkeveen. Schrik niet, de echte handelaren staan al in je tassen te graaien voordat je überhaupt de kans krijgt om alles uit te laden. Dus mocht je denken om rustig een bakje koffie te kunnen drinken bij aankomst.. Dat is niet het geval. Deze laatste keer heb ik de fout gemaakt om mijn kleding te labelen met prijsjes. Dit kost ten eerste ontzettend veel tijd en ten tweede pakte het niet goed uit. Ik dacht dat dit handig zou zijn, want dan hoeven ze niet steeds te vragen ‘wat kost dit’. Maar ik merkte dat de meeste voorbijgangers het niet waardeerden. Uiteindelijk denk ik dat je naar de rommelmarkt komt om voor een leuk prijsje iets te scoren. Door aan al mijn kleding prijsjes te hangen was voor de meesten de lol er een beetje af, zo leek het.

Een paar dingen had ik wel geprijsd, bijvoorbeeld dure woonaccessoires. Het is ook altijd handig om een paar grote ‘eye catchers’ mee te nemen. Er zijn ZOVEEL verkopers, waardoor bezoekers door de troep de schatten niet meer zien. Het is dan goed om jouw eigen plekje zo leuk mogelijk in te richten met een paar grotere/opvallende dingen.

Een ochtend op de rommelmarkt staan is gezellig kletsen met de buren, beetje koffie drinken en lekker veel mensen kijken. Je kijkt je ogen uit en verkoopt ondertussen ook nog spullen waar je graag vanaf wilt. Maar het allerleukste zijn de mensen die spullen van je kopen en hier oprecht blij mee zijn. Je beseft je dan weer even dat er zoveel spullen op deze wereld zijn en dat we misschien eens wat meer om ons heen moeten kijken voordat we alles nieuw gaan kopen.

Hier mijn tips om te shinen op de rommelmarkt:

  • Zorg ervoor dat je je spullen op tafels kwijt kunt, dan kunnen de mensen er gemakkelijker bij. Wij hadden bokjes/schragen mee en daar lagen een aantal planken op.
  • Prijs niet teveel dingen, dat schrikt af
  • Zet er wat grote opvallende spullen bij, zodat deze de aandacht trekken
  • Vergeet niet dat je ook standgeld moet betalen! En een beetje wisselgeld is ook altijd handig 🙂
  • Als je nog plek hebt, neemt dan stoeltjes mee zodat je zo nu en dan even kunt zitten
  • Heb je nog spullen over na de markt? De kringloop is er ook altijd blij mee!

Succes met onderhandelen en.. niet teveel (nieuwe) spullen kopen van je opbrengst hè?