Bloemen, Bloemen plukken, Inspiratie, Interieurstyling, Noord Oost Friesland, Paradyske, Plukgeluk, Pluktuin

Plukgeluk in het Paradyske

Ik denk dat de meesten van ons de Bloomon boeketten wel kennen. Prachtig grote boeketten met allerlei verschillende bloemen erin. Een vriendin van me vertelde een grappig verhaal hierover. Ze had een bos bloemen besteld voor haar oma en die had haar opgebeld en gezegd: ‘Volgens mij is dit niet wat jij in gedachten had, want de bloemen zijn allemaal verschillend en hebben ook niet dezelfde lengte.’ Heerlijk toch, even een generatieverschil op je neus gedrukt. Oma heeft mooi alle bloemen op dezelfde lengte afgeknipt, gerangschikt en netjes bij elkaar in een vaas gezet. Gekke jeugd van tegenwoordig ook.

Mijn plan voor deze zomer was, om zelf een pluktuin in mijn eigen tuin te creëren. Bij dat plan is het ook zo’n beetje gebleven. We hebben een vierkantje met modder gecreëerd, and that’s it. Volgend jaar zaadjes planten en dan hoop ik zelf ook te kunnen plukken uit onze tuin. Wordt vervolgd!

De afgelopen weken zag ik mooie plaatjes voorbij komen van de pluktuin in het Paradyske, ook wel het ‘Bloemenparadyske’ genoemd. Zo groot als deze pluktuin zal die van ons helaas niet worden. Bij het Bloemenparadyske staan meerdere rijen met verschillende bloemen en planten. Het is een prachtig gezicht, al die verschillende bloemen bij elkaar. Afgelopen weekend ben ik hier voor het eerst geweest en ik neem je graag mee naar deze leuke ervaring!

Er liggen mandjes en knipscharen klaar. Je kunt je mandje pakken en zelf de bloemen gaan plukken die je mooi vindt. Er zijn ook boeketten te koop die al klaar zijn, het is maar net wat je zelf wilt. Je kunt de bloemen mee naar huis nemen en zelf schikken maar dat kan ook voor je gedaan worden.

In een groot weiland kun je lekker rustig je eigen bloemen plukken en zo je eigen boeket samenstellen. Super leuk om eens met een vriendin of je moeder te doen. Ik heb een mooie bos samengesteld en moest hiervoor nog geen €5,- betalen, hoe gaaf is dat? Nu hopen dat hij nog even mooi blijft, maar voor dit geld hebben we al veel plezier gehad. De ervaring om zelf je boeket te plukken en samen te stellen is al superleuk, een echte aanrader om eens te gaan doen!

Kijk voor meer info op: https://www.bloemenparadyske.nl/

Ik wens je veel plukgeluk 🙂