Greenhouse, Interieurinspiratie, Interieurstyling, Planten, Urban jungle, Woondecoratie

Welcome to the jungle!

Afgelopen week hoorde ik een paar keer om mij heen mensen zeggen: ‘Ach, nu de kerstboom eruit is, is het een stuk minder gezellig in huis.’ Nou mensen, als dit van de kerstboom af moet hangen dan gaat er iets mis. Ik hoop jullie met deze blog te inspireren met groene gezelligheid. Er bestaat namelijk meer groen dan alleen een kerstboom wat sfeer kan brengen. Écht waar.

Bij ons thuis zie je soms door de planten de woonkamer niet meer. Waarom? Planten geven een warme uitstraling en staan gezellig en huiselijk. Nu kan ik soms een béetje overdrijven met mijn hoeveelheid planten, maar een paar planten kunnen al gauw een groot verschil maken in een ruimte. De naam van de plant zegt me vaak niet zoveel en deze onthoud ik ook niet. Ik kijk meestal naar het type verzorging wat het nodig heeft, hoe minder hoe beter. En dan is het vaak nog steeds een uitdaging voor me.. Een plant goed onderhouden blijkt toch moeilijker dan ik dacht. Waar de één aan een klein scheutje water genoeg heeft per maand, moet je de ander bijna wekelijks verdrinken. I’m still learning. Deze woestijnroos hierboven op de foto heeft elke week een heel klein beetje water nodig en overleeft het ook als ik hem een keer vergeet. Dus voor mij, de ideale plant.

Toen ik bovenstaande foto op mijn feed op Instagram zette kreeg ik hier veel vragen over. Welke plant is dit? Dit schattige plantje met bolletjes eraan is een erwtenplantje. Dit soort plantjes zijn perfect om op een hoek van een kast te zetten of op een wandplank.

Plantje gekocht en nu? Stylen maar! Je ziet tegenwoordig veel plantenhangers, ik heb mijn vriend nog niet zo ver gekregen want dat kost weer een gaatje in die mooie strak gestucte muur.. Maar er is gelukkig ook genoeg keuze in allerlei soorten manden van riet, leer en ijzerdraad. Hieronder zie je een rotan mand die als bloempot wordt gebruikt. Of wat dacht je van een plantenstandaard zoals hieronder, lekker stoer en net even wat anders.

Hier nog drie tips voor het stylen van planten:

  1. Vind je het gauw te druk met veel planten? Zorg er dan voor dat je dezelfde potten gebruikt, zodat dit rust brengt.
  2. Kies je plant per plek uit. Een grote plant past goed in een loze hoek en een hangplant valt mooi bij een hoge kast naar beneden.
  3. Verdeel je planten en zet niet alles bij elkaar neer, zodat je balans houdt in het groen in je interieur.

Succes en veel plezier, maak er een mooie jungle van!