Eastermar, Friesland, Ynbalânsyoga, Yoga

Zon, zee en… yoga

Ik en yoga? Nee joh… Dat zei ik een paar jaar geleden altijd. Totdat een vriendin van me voor zichzelf begon en yogalessen ging geven. Hierdoor werd ik nieuwsgierig en heb ik me opgegeven voor een reeks ‘yin yoga’ lessen. Tijdens deze lessen blijf je langer in een houding zitten, waardoor je pezen, bindweefsel en gewrichten sterker en soepeler worden. Het zorgt er ook voor dat je soepeler en leniger wordt, waardoor de houdingen ook steeds beter lukken en vol te houden zijn.

In het begin moest ik heel erg wennen, sommige houdingen vond ik k#…minder leuk en dat frustreerde me ontzettend als het niet lukte. Maar tijdens de lessen leer je, dat je geduld moet hebben en de focus op jezelf te houden in plaats van gefrustreerd te raken. Na een stressvolle week op het werk is het erg fijn de week af te sluiten met een uurtje volledige focus op jezelf. Waar je aan de ene kant goed ontspant, is het ook een uitdaging om zo ver mogelijk in de houding te komen en dit ook vol te houden.

Hoewel ik een uurtje krachttraining in de sportschool ook goed kan waarderen, merk ik dat dit me meer ontspanning geeft en er ook een stukje ‘bewustwording’ ontstaat door deze yogalessen. In de sportschool is het toch gauw ‘zien en gezien worden’ en tijdens de yogales leer je dat je er alleen voor jezelf bent en voor niemand anders. Je bent dan ook niet bezig met hoe je buurvrouw in de houding ligt, maar gewoon lekker met jezelf en je eigen ‘struggles’. Fijn toch? Heb je lekker genoeg aan je eigen..

Met mooi weer is het ook heel fijn om buiten te relaxen, zo gingen we afgelopen week naar het ‘swemmersplakje’ in Eastermar. Ik was hier nog nooit geweest en had ook geen idee wat ik me erbij voor moest stellen. Maar de foto’s zeggen genoeg, toch? Terwijl je vogels om je heen hoort en uitkijkt over het water, met de stralende zon op ons gezicht was het echt een prachtige avond. Ynbalânsyoga organiseert zowel binnen als buiten yogalessen en ik zou het iedereen een keer aanraden om dit uit te proberen.

Het enige wat ik nu nog moet zeggen is: ‘namasté’. En.. check het lesrooster van Ybalânsyoga hier: https://www.momoyoga.nl/ynbalansyoga